Gratis tennissen tijdens Wergea Bloeit!

In 2023 heeft Wergea tijdens de allereerste editie van Wergea Bloeit laten zien hoe wij als dorp in staat zijn om de grote problemen van nu op de schaal van ons eigen dorp aan te pakken. Een week lang hebben verenigingen, bedrijven en werkgroepen uit het dorp de verbinding gezocht om samen een week vol activiteiten te organiseren, met een prachtig resultaat. Wergea Bloeit is een evenement dat gaat over samen plezier maken, gezonder leven in balans met natuur en de aarde, bewegen, gezond eten, muziek en kunst en nog veel meer.

Tennisvereniging Warga doet ook mee aan Wergea Bloeit!
Tijdens deze week stellen we onze banen open voor iedereen, lid of geen lid. Neem contact op met voorzitter@tvwarga.nl of via Contact om de banen te reserveren en voor meer informatie.

Vrijdagavond herenteam kampioen!

Ons (enige) competitieteam vrijdagavond heren is afgelopen week kampioen geworden. Hierdoor promoveren de heren en wordt het volgend jaar hoofdklasse. Een topprestatie!

Seizoensopening / opening nieuwe tennisbanen

De werkzaamheden aan de nieuwe tennisbanen gaan nu snel en ondanks een aantal tegenslagen kunnen we melden dat ze klaar zullen zijn voor het nieuwe seizoen! We zijn erg blij en trots dat het gelukt is op deze korte termijn dit allemaal te realiseren. Met deze nieuwe banen (en de eerder vervangen verlichting) kunnen we als vereniging de komende 10 tot 15 jaar weer vooruit.

Dit is een speciaal moment voor de tennisvereniging en daarom gaan we tijdens de jaarlijkse seizoensopening de banen officieel openen. 

Deze seizoensopening is gepland op 14 april (let op! nieuwe datum) en het programma is als volgt:

10:00:                  Ontvangst met koffie/thee/limonade en gebak en de opening van de banen

10:30 – 12:00:  Activiteit/clinic voor de jeugd

13:00 – 16:00: Activiteit/clinic voor volwassenen. Aansluitend (toss-) toernooi voor alle niveaus

Na  16:00 uur proosten we in de kantine op de nieuwe banen en het nieuwe seizoen.

Omdat we graag iedereen in Wergea en omstreken onze prachtige banen willen laten zien en ervaren nodigen we iedereen uit om bij de opening aanwezig te zijn en om deel te nemen aan de activiteiten.

Tot 14 april!

Het bestuur,

Auke Johan Postmus, Petra Veenstra, George Kooistra, Maarten van Rij en Klaas IJkema

Algemene ledenvergadering 2024

26 februari 2024 is de jaarlijkse algemene ledenvergadering van onze vereniging. 20:00 uur in de kantine van VV Warga. Naast de vaste onderwerpen als het bespreken van de notulen en de jaarlijkse controle op de financiën zal het hoofdonderwerp de laatste stand van zaken rond de renovatie van onze tennisbanen zijn.

Ledencertificaten

We hebben een extra bedrag nodig van €15.000,- in verband met een onverwachte tegenvaller rondom de fundering van de banen. We willen dit regelen met ledencertificaten. Wil je de tennisverenging helpen en op deze manier geld lenen aan de vereniging? Lees dan eerst de informatie-prospectus door en schrijf je daarna in via dit formulier.

Er zijn momenteel geen ledencertificaten meer te koop

Nieuwe banen!

Gisteravond 19 december heeft het bestuur de plannen voor het renoveren van de tennisbanen en het hekwerk gepresenteerd tijdens een extra ledenvergadering. We zijn daar al langer mee bezig en we kiezen voor een roodzand baan en een compleet nieuw hekwerk.

We hebben afgelopen weken van meerdere aangevraagde subsidies en bijdrages uit fondsen toezeggingen gekregen, waardoor we dit traject nu in kunnen zetten!

De aanwezige leden waren unaniem voor het plan en erg blij met deze ontwikkelingen. Het is de planning om voor het volgende seizoen gebruik te kunnen maken van de nieuwe banen!

Zonovergoten Buurttennis weer erg gezellig

Jawel, het is de Fricobuurt weer gelukt! Ze troeven de nummer 2 Lyts Sinia en nummer 3 De Finne af met 4 en 5 games verschil! Bedankt aan A.J. Postmus Bestratingen voor het sponsoren van de prijspakketten!


We kijken terug op een wederom een geslaagd Buurttennis 2023 en hopen volgend jaar weer de buurtteams uit Wergea en omstreken te mogen verwelkomen!

Buurttennis 2023: 9 september

Na het succes van vorig jaar, gaan we het dit jaar weer doen, volgens hetzelfde recept: Buurttennis. Dit is een tennistoernooi tussen de verschillende buurten in Wergea. Deze sportieve middag sluiten we af met een barbecue en drankje bij en in de voetbalkantine.
We spelen in teams van 4 personen (14+) en zowel leden als niet-leden mogen meedoen , als ze binnen een team maar uit dezelfde buurt komen, heren en dames maakt allemaal niet uit. Leden uit omringende dorpen mogen uiteraard óók meedoen (als “bûtenommers” team).

Het toernooi is op 9 september en start om 13:00. De barbecue begint rond een uur of 17:00. Als je niet kunt of wilt tennissen, maar wel je buurtgenoten wilt aanmoedigen of een gezellige middag wilt beleven, dan kun je ook alleen aan de barbecue meedoen.
Deelname aan het tennissen is gratis, voor de barbecue vragen we een bijdrage. De barbecue is ook voor kinderen, die krijgen een aangepast bbq-pakket.

Je kunt je opgeven voor het tennissen door een mail te sturen naar secretaris@tvwarga.nl. Zet daarin de namen van de 4 tennissers (met eventueel 1 of 2 reserve-spelers) en de naam van de buurt. Geef ook even aan wie er mee wil doen met de barbecue. Als je alleen wilt barbecueën, meld je dan ook aan via secretaris@tvwarga.nl. Geef daarin het aantal volwassen- en kinderpakketten dat je wilt bestellen, aan.

We hopen op een gezellige middag met veel teams, dus geef je snel op!

Friesland Cup 2023

Na twee jaar op rij een kampioenschap, mochten we dit jaar aantreden in de D-klasse. De eerste wedstrijd was op 11 juni in Balk tegen Gaasterland. Al snel werd duidelijk dat de tegenstander en maatje te groot was. Auke Johan en Margreet werden in de enkels kansloos gelaten. Alleen de mix werd gewonnen door Klaas en Jildou.
Door deze 4-1 nederlaag mochten we 25 juni thuis aantreden tegen Haskerhorne. In deze wedstrijd een wisselend beeld. Onze heren Robbert en George zorgden relatief gemakkelijk voor de eerste 2 winstpunten, waar de dames het moeilijker hadden. Jildou was dicht bij de eerste setwinst, maar moest die in de tie-break aan haar tegenstander laten. De tweede set ging daarna helaas snel ook verloren. De dames dubbel werd in 30 graden een echte thriller die Jildou en Sjieuwke in de 3e set met een tie-break wisten te winnen. De mix was daarna een formaliteit en werd nipt verloren, maar toen was de overwinning al binnen. Een mooie opsteker en we spelen volgend jaar weer in de D-klasse!

NL Doet klusdag 2023

Vandaag hebben we met een mooie groep leden ons tennispark (voor zover dat mogelijk was) onder een heerlijk zonnetje gereed gemaakt voor het nieuwe seizoen. Na koffie met een heerlijk gebakje van bakkerij Teije de Boer, werden de handen uit de mouwen gestoken. Nadat de werkzaamheden gereed waren, hebben we nog van een heerlijke lunch genoten. Dank aan alle helpers! Hieronder een aantal sfeer-foto’s.