Tossavond 17 juni

De Tossavond van 10 juni is vanwege competitietennis verzet naar 17 juni.

We beginnen om 19:00 uur. Voor leden (gratis) en niet-leden (tegen betaling van €5,-). Zelf rackets en ballen meenemen.

Warga wint eerste wedstrijd Friesland Cup 2022

Na het kampioenschap van vorig jaar moest Warga aantreden in een klasse hoger. De eerste wedstrijd in deze E-klasse was op 10 juni thuis tegen Buitenpost. Onder een heerlijk zonnetje maakten Robbert, Marieta en George Kooistra samen met Rixt Tolsma er een spannende wedstrijddag van. Na de heren- en damesdubbel en de heren- en damesenkel was de stand 2-2 en moest de beslissing komen in de gemengd dubbel. In een slopende 3-setter met ook nog een tie-break wisten George en Marieta de overwinning veilig te stellen. De volgende wedstrijd is op 26 juni uit tegen Tryegeaster in Ouwsterhaule.

Tossavond 25 februari

Vanwege de (zeer) slechte weersvoorspellingen is de Tossavond van 18 februari verzet naar 25 februari.

We beginnen om 19:00 uur. Voor leden (gratis) en niet-leden (tegen betaling van €5,-). Zelf rackets en ballen meenemen.

Inschrijven voorjaarslessen 2022

Ook dit jaar verzorgt Roland van tennisschool Lucardie weer de tennislessen voor de TV Warga. Of je nu jong, oud, beginnend of ver gevorderd bent, Roland heeft een passend lespakket voor jou! Dus heb je zin om in beweging te komen, de tennissport te leren kennen of verder onder de knie te krijgen, wacht dan niet langer en geef je op voor de tennislessen. Zo ben je verzekerd van een leuke, gezellige, vooral ook sportieve en uitdagende invulling voor het voorjaar 2022.

De start van de voorjaarslessen bij TV Warga staat gepland op woensdag 16 maart 2022. Jeugdlessen starten op z’n vroegst rond 14.45 uur en aansluitend komen de verschillende seniorengroepen vanaf begin van de avond in actie. De uiterlijke eindtijd van de laatste lesgroep is zo tegen 22.30 uur.

Kijk voor meer informatie en om je in te schrijven op de website van de tennisschool. Ook voor de mogelijkheden voor beginnende tennissers “Maak kennis met tennis” of de lespakketten op maat.

Tossavond 21 januari

Na de versoepelingen van de Corona-maatregelen van afgelopen weekend mogen we weer wedstrijden spelen. Daarom pakken we de Toss-cyclus weer op.

Aanstaande vrijdag 21 januari 19:00 is er dus de mogelijkheid om te tossen. Voor leden (gratis) en niet-leden (tegen betaling van €5,-). Zelf rackets en ballen meenemen.

Coronanieuws 12: versoepelingen voor de sport!

Goed nieuws ! Tennissen kan weer volop, ook dubbelen mag weer.
Wat betekent dat voor het tennissen in Wergea?

  • Buiten (en binnen) tennissen is toegestaan, zowel vrij spelen als trainingen voor jeugd en volwassenen. Er geldt geen eindtijd meer en er is geen maximale groepsgrootte. Dubbelen is dus weer mogelijk en trainingen met bijvoorbeeld een groep van 6 of 8 personen mag ook.
  • Onderlinge wedstrijden op de eigen vereniging zijn toegestaan. Zonder publiek.
  • Competities tussen clubs en toernooien zijn niet toegestaan.


Op de website van de KNLTB is meer informatie te vinden.

Update! Coronanieuws 11: Avondlockdown blijft t/m 14 januari

Het kabinet en het OMT maken zich grote zorgen om de snelle verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus. Om de verspreiding van het virus te vertragen stelt het kabinet vanaf zondag 19 december 5.00 uur een harde lockdown in. Bijna alle sectoren moeten sluiten behalve essentiële winkels en apotheken. Ook binnensportlocaties moeten sluiten. Buiten sporten blijft mogelijk van 05.00 tot 17 uur. De maatregelen gelden voorlopig t/m vrijdag 14 januari.

Eerder was er wat onduidelijkheid, maar dubbelen mag niet.
Maximaal 2 volwassenen (vanaf 18 jaar) mogen met elkaar buiten sporten. Zij houden onderling 1.5 meter afstand. Tennis en padel met 2 volwassenen blijft mogelijk en kan veilig op 1.5 meter afstand. Twee spelers per baan, alleen enkelspel is dus toegestaan.

Op de website van de KNLTB is meer informatie te vinden.

N.B. Er is intensief contact geweest met NOC*NSF en VWS en bovenstaand advies is in afstemming met deze partijen tot stand gekomen. Neem je verantwoordelijkheid en gebruik je gezonde verstand, geef elkaar de ruimte.

Coronanieuws 10: Avondlockdown (en Toss-avond)

Helaas is er weer een corona-update nodig.

Het aantal coronabesmettingen is hard gestegen en de druk op de zorg neemt verder toe. Het kabinet heeft daarom besloten dat extra maatregelen nodig zijn om de verspreiding van het coronavirus onder controle te krijgen. Vanaf zondag 28 november geldt een ’avondlockdown’ voor verschillende sectoren, ook voor de amateursport. Tennissen mag dan tot 17.00 uur. Daarna moeten ook buitensportlocaties worden gesloten.
De maatregelen blijven in ieder geval 3 weken van kracht tot zondag 19 december 2021. De situatie wordt op dinsdag 14 december 2021 opnieuw beoordeeld.

De uitgestelde TOSS-avond van 3 december gaat dus niet door!

Voor meer informatie zie ook het nieuwsbericht van de KNLTB.