Friesland Cup 2023

Na twee jaar op rij een kampioenschap, mochten we dit jaar aantreden in de D-klasse. De eerste wedstrijd was op 11 juni in Balk tegen Gaasterland. Al snel werd duidelijk dat de tegenstander en maatje te groot was. Auke Johan en Margreet werden in de enkels kansloos gelaten. Alleen de mix werd gewonnen door Klaas en Jildou.
Door deze 4-1 nederlaag mochten we 25 juni thuis aantreden tegen Haskerhorne. In deze wedstrijd een wisselend beeld. Onze heren Robbert en George zorgden relatief gemakkelijk voor de eerste 2 winstpunten, waar de dames het moeilijker hadden. Jildou was dicht bij de eerste setwinst, maar moest die in de tie-break aan haar tegenstander laten. De tweede set ging daarna helaas snel ook verloren. De dames dubbel werd in 30 graden een echte thriller die Jildou en Sjieuwke in de 3e set met een tie-break wisten te winnen. De mix was daarna een formaliteit en werd nipt verloren, maar toen was de overwinning al binnen. Een mooie opsteker en we spelen volgend jaar weer in de D-klasse!