Coronanieuws 3: We mogen weer tennissen!

Update: Dubbelspel is ook toegestaan, mits 1,5 meter afstand

We mogen vanaf vandaag weer tennissen! De overheidsmaatregelen voor het sporten vanaf 19 jaar zijn net als eerder al voor de jeugd, versoepeld. Inmiddels is bekend welke voorwaarden hier nog wel bij gelden (protocol NOC*NSF, aanvullende richtlijn van de KNLTB en de voorwaarden van de gemeente Leeuwarden) en is de noodverordening van de Veiligheidsregio aangepast. We hebben hier op de site voor jullie samengevat wat dat betekent. Lees dit goed door en neem bij twijfel contact op met de Corona-coördinator van de TV Warga (George Kooistra: 06-48772578). 

Verplicht vooraf online reserveren van een baan!

 • Volwassenen mogen weer tennissen, uiteraard ook met 1,5 meter afstand. Het is verplicht vooraf digitaal een baan te reserveren. Het inschrijven op de baan en zonder inschrijven naar de baan komen is niet toegestaan. Je mag niet naar de baan komen zonder gereserveerd te hebben!   
 • Het reserveren van een baan werkt op dezelfde manier als het inschrijven op papier, maar gaat nu via een online excel-bestand. Deze is te vinden via de volgende link:  https://docs.google.com/spreadsheets/d/14Q1TyEmbSPxuNRG1CkoeiINTYwdlxTZEpxSnBbbvkvM/edit?usp=sharing
  Per baan/datum/tijdstip is er een vakje. Vul daar de namen in van de twee leden waar je de baan voor wilt reserveren. Dit kan ook vanaf je mobiel, maar om het bestand te kunnen bewerken, moet je Google Spreadsheets installeren.
  Lukt het niet om te reserveren, bel of app dan met Esther van Rij, zij kan dit dan voor je regelen (06-51665299)
 • Om te kunnen wisselen zonder elkaar tegen te komen, kan je op elke baan 50 minuten van een gereserveerd uur spelen. Dat betekent dat je daarna de tijd hebt je spullen te verzamelen, de banen te vegen (met de nieuwe sleepmatten!) en de baan te verlaten. Dus: je wilt bijvoorbeeld tennissen op woensdagavond 19.00, dan reserveer je een baan om 19.00, deze heb je dan tot je beschikking van 19.00 – 19.50 uur. Je zorgt dan dat je ongeveer 19.55 uur de baan verlaat.
 • Let op: zoals eerder gemaild is het voor de jeugd niet toegestaan om vrij te spelen. We dachten zelf dat dit onder toezicht van een volwassene mocht, maar na uitgebreid overleg met BV Sport/de gemeente blijkt dit niet te kunnen en moeten we hier streng in zijn. Als daar wel behoefte aan is, neem dan contact op met George Kooistra. Bij voldoende aanmeldingen, kan er een tijdstip gekozen worden om dit geclusterd te organiseren.

De tennislessen worden hervat vanaf 13 mei. Nieuwe lesgroep wacht buiten het park.

 • De lessen voor de volwassenen mogen ook weer worden gestart. Deze starten op woensdag 13 mei. Er mogen maximaal 4 spelers per baan, en 8 spelers per 2 banen met een tennistrainer. Allemaal op 1,5 meter afstand.
 • De nieuwe lesgroep wacht buiten het hek (daar is voldoende ruimte) tot de lesgroep die bezig is, van de baan af is. Dus: begint jouw les op 20.00 uur? Dan wacht je buiten het hek bij het fietsenrek of de parkeerplaats op 1,5 meter afstand van je medecursisten tot de groep van 19.00 uur het park heeft verlaten!
 • De lessen worden zoals bekend, verzorgd door tennisschool Roland Lucardie. Hij neemt contact op met de mensen die zich opgegeven hebben om afspraken te maken over lestijden en de invulling van de groepen. Mocht je nog aan willen sluiten, meld je dan aan via https://www.tennisschoollucardie.nl/aanmelden-tennislessen/ . Roland zoekt dan een plekje voor je.
 • Bij de lessen voor de jeugd is Roland de toezichthouder/corona-verantwoordelijke. 

Algemene gezondheidsmaatregelen blijven van toepassing

 • Hoest/nies in je elleboog, was geregeld je handen. En blijf thuis bij neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts. Om de verdere verspreiding van het Corona-virus te beperken is het zeer belangrijk dat kinderen en volwassen thuis blijven bij (milde) klachten! Ook als iemand in het huishouden koorts heeft. Sporters boven de 70 jaar en uit risicogroepen moeten zelf hun risicoafweging maken of zij weer komen tennissen. Raadpleeg desnoods je huisarts.

Tot slot: de banen hebben in deze corona-periode het broodnodige groot-onderhoud gehad. De experts hebben ons verteld dat we best nog wel even met deze baan toe kunnen, maar daarvoor is het wel nodig dat we er voor zorgen dat het zand goed verdeeld blijft over de baan. Wekelijks wordt de baan machinaal geveegd, maar het is ook belangrijk om na het tennissen zelf de baan te vegen. Op die manier kunnen we een grote (en dure) renovatie zo lang mogelijk uit stellen.  Alvast bedankt voor jullie medewerking!